FØRSTE FESTIVALAFLYSNING RULLER IND:

GUTTER ISLAND GARAGE ROCK FESTIVAL UDSÆTTES TIL 2022

Masnedø Fort, 3. marts 2021

Det er med stor ærgrelse at vi – igen – ser os nødsaget til at rykke afviklingen af Gutter Island, og derfor aflyse Gutter Island 2021.

Ny Coronavirus har stadig et fast greb om store dele af verden, Danmark er stadig underlagt omfattende restriktioner, og vi ved stadig ikke, hvilken hånd der bliver holdt under festivalbranchen, skulle vi blive nødt til at foretage masseudskydelser senere på året. Både derfor, og af hensyn til vores publikums og frivilliges festivaloplevelse, har vi taget en beslutning om, at der ikke bliver nogen festival i år. Til gengæld har vi allerede nu datoerne for næste år klar! Gutter Island afvikles efter planen d. 18 – 20 august 2022.

Det betyder så også, at vi kommer til at fejre det der skulle have været vores 20 års jubilæum, på vores 22. år og til vores 11. afvikling.

Varsity jakke

Foto: Mads Ogstrup

Usikkerheden er udslagsgivende

De to helt store faktorer i vores beslutning, har handlet om styregruppens mulighed for at planlægge en festival, og om kvaliteten af den festivaloplevelse vi ville kunne tilbyde.

Vi er en lille festival, baseret på frivillighed og tillid, og en planlægning, hvor man skal kunne tage højde for – og finansiere – 10 forskellige grader af restriktioner, er ikke noget vi i praksis kan gøre. Det er heller ikke en situation, vi vil sætte vores frivillige styregruppe, som i forvejen er hårdt ramt af kulturlivets nedlukning og lægger hundredvis af timer hos os, i. Selv under normale omstændigheder, ville det være nær umuligt at nå at stable en festival på benene, på kun fem måneder.

Nogle festivaler har administrationen og formatet til at afvikle med restriktioner, men vi er ikke en af dem. Vi er også en festival som er 100% båret af vores Gutterånd, som i bund og grund handler om sammenhold, om at kunne mødes på tværs, og om at kunne slå sig løs i et trygt og kærligt rum. Vi vil ikke give vores trofaste publikum en festival, som potentielt er grundlæggende anderledes, end den oplevelse de har købt billet til, og glædet sig til, siden vi sidst forlod Masnedø Fort i 2018.

Vi vil heller ikke byde vores frivillige, en halvlunken festivaloplevelse, hvor de – otte timer i streg – skal minde fulde folk i godt humør om ikke at synge med, spise i hold, vaske hænder, og moshpitte i ånden. Endeligt, har vi en tradition for, at samle nogle af de bedste garagerock bands fra hele verden, på vores festival. Vores program er omkring 50% udenlandsk, og uden mulighed for at kunne håndplukke fra Sydamerika eller Østasien, kan vi ikke levere den musikalske kvalitet, vi ellers sætter en ære i.

Men gutterånden er ikke sådan at holde nede. Hvis vi får muligheden, vil vi gøre alt hvad vi kan for at planlægge mindre genre-koncerter henover efteråret, og vi håber at vores publikum, vil glæde sig, sammen med os, til at komme stærkt igen!

Datoen for Gutter Island Garage Rock Festival 2022 er allerede fundet og bliver d. 18., 19. og 20. august 2022.

Foto: Mads Ogstrup

Billetrefusion:

Din nuværende billet bliver automatisk overført til næste års festival/Gutter Island 2022, medmindre du vælger at få din billet refunderet. På forhånd vil vi gerne takke jer, der allerede i én omgang, har holdt på jeres billet og som måske gør det igen. Det er en uvurderlig støtteerklæring, at I gør det – tak!

Hvis du dog gerne vil have din billet refunderet, skal du sende en mail til:

support@tikkio.com

(brug helst den mailadresse, som blev brugt til at købe billetterne i sin tid)

I mailen skal du skrive:

  • Dit navn, som det står på billetten
  • Dit ordrenummer
  • Hvor mange af billetterne, på ordren, som skal refunderes (Hvis du f.eks har købt fire billetter, kan du godt nøjes med at få to styk refunderet)
  • Registrerings og kontonummer, hvortil pengene skal overføres

OBS: Refunderingsperioden er begrænset og løber fra d. 3/3/21 til og med d. 25/3/21. Henvendelser og forespørgsler på refunderinger, som kommer efter d. 25/3, vil ikke blive behandlet. Så skriv i god tid. Forvent, at der går mellem 4 – 7 arbejdsdage fra d. 25/3, før du kan se refunderingen på din konto. Datoerne for Gutter Island Garage Rock Festival 2022 er allerede fastlagt, og festivalen afvikles d. 18 – 20 august 2022.

//// FAQ ////

“De andre festivaler siger, at de forventer at holde festival til sommer og vaccineplanen kører jo. Hvorfor gør I ikke det?”

Det er måske muligt at afholde én form for festival til sommer, men vi tror ikke på at vi kan afholde Gutter i vores format uden restriktioner.

“Vi kan sagtens leve med eventuelle restriktioner, giv os nu bare den Gutter Festival!”

Er I sikre? For det er vi ikke. Vi vil ikke risikerer at ende i en situation, hvor det vi måske får lov til, er så fjernt fra den festival vi kender. Vi vil ikke lave en festival, hvor vi er nødsaget til, at rende rundt og lege politibetjente – “Har du corona-pas?”, “hold venligst afstand”, “I må ikke opholde jer her stående, I skal sidde ned”, “I skal forlade køen, dette er kun dem med gule armbånd, der må tilgå madboderne nu” osv. osv. osv.

I sidste ende er det heller ikke fair for de ca. 250 frivillige. Ikke alene er det kamp nederen at skulle afbryde jeres fest, men hvis der er restriktioner, så skal det gøres. Vi ønsker ikke at vores frivillige skal agere vagtkorps – vores frivillige er festivalens DNA, ånd og hjerte. Det er tryghedsskabende, sjove, dumme, latterglade og relativt pålidelige. Det skal de altid have lov at være på Gutter Island, og det harmonerer desværre dårligt med den form for stringens vi må insisterer på ved en afvikling i indeværende år.

“Vi skal nok opføre os pænt og holde afstand.”

Det ved vi godt og Danmark er generelt lidt længere fremme i skoen, end så mange andre lande. Det er dog faktisk også en overvejelserne. Gutter har en stolt tradition for at præsenterer et væsentligt antal udenlandske artister. Vi kan ikke garanterer en bredt, alsidigt og internationalt udpluk af garage rocken. Vi ved godt, at Norden kan byder på meget godt, men vi er stolte af at bringe hele verdenen til Masnedø. Det vil vi gerne have lov til at gøre igen.