Historien om en festival

Smid Gutter Pod’en i ørene, og kom med på rejsen gennem vores skønne festivals krogede historie. Hver festival får sit eget afsnit, og vi starter ved starten – dengang før årtusindeskiftet, og slutter først, når det hele bliver Gutter igen, og vi ses på den sydsjællandske mark.

Igennem podcasten møder du flere generationer af gutter-gæster, musikere og arrangører, som trods Fernet Branca tåger, genfortæller de allerbedste røverhistorier. Og så spiller vi en masse fremragende musik, som vi også lægger op i playlister til dig efterfølgende. Hvis du lukker øjnene, har sovet dårligt, har ondt i højre skulder, og har et helt hold af tømmermænd gående, kommer det faktisk næsten til at føles som at være på festival igen.

Som vi kommer længere frem i historien, møder du også nogle af de nyere bands og frivillige, som du kommer til at kunne slynge armene om, når vi skriver 2022, og igen kan samles på vort elskede fort.

Find podcasten på din foretrukne platform:

Du finder Gutter Pod’en på:

Spotify
iTunes
Spreaker

Første afsnit. Gutter Island År 1 – 2000.

Før Gutter Island Garage Rock Festival var fortet. Hør hvordan det skete, at Masnedø blev hjemstavn for garagerocken fra dem, der fandt på ideen:  Spillestedschef Jacob Brixvold, booker Anders Gearbox og garagerockens danske gudfar, journalist og radiovært Jan Sneum i en af hans sidste optagne samtaler. Det var nær endt helt galt, afslører de tre kumpaner, som her griner sig ned ad memory lane.
Mød også Helle Hellcat, som stod på scenen med The Burnouts, og Howlin’ Pelle Almqvist, hvis band The Hives snart skulle blive et kæmpe navn på den internationale scene. Men i 2000 stod den stadig på endeløse ture og små scener – og Pelle husker stadig ankomsten til fortet. Dine værter er Liv Rossander og Rikke Sternberg.